Renovlies Behang Tips uit de praktijk.

Renovlies Behang Tips

Vandaag geven wij je renovlies behang tips uit de praktijk. Dit zijn punten waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen.

Renovliesbehang is een uitstekende keuze voor het renoveren van muren en plafonds.

Het zorgt voor een gladde en naadloze afwerking en is ideaal voor het overbruggen van scheuren en oneffenheden.

Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen bij het aanbrengen van renovlies behang en om een professioneel resultaat te bereiken.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding

Ondergrond Voorbereiden

Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en stofvrij zijn. Verwijder oude verfresten en vul scheuren en gaten met vulmiddel. Schuur de muur glad voor een egale ondergrond. Mocht er nog behang op je wanden zitten dan kun je op deze manier glasvezelbehang verwijderen met een spatel.

Gebruik van Voorstrijk

Breng een voorstrijkmiddel aan op de muur om de zuiging te verminderen en de hechting van de lijm te verbeteren. Laat dit goed drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Dit zijn tips voor het voorstrijken bij gipsplaten afwerken.

Aanbrengen van Renovliesbehang

Lijm Aanbrengen

Gebruik een lijm die speciaal is ontworpen voor renovliesbehang. Breng de lijm gelijkmatig aan op de muur met een verfroller. Werk in delen die iets breder zijn dan de breedte van het behang. Dit is de beste glasvezelbehang lijm.

Behang Op Maat Snijden

Snijd het renovliesbehang op de juiste lengte, rekening houdend met een kleine overlap aan de boven- en onderkant. Dit maakt het gemakkelijker om een nette afwerking te krijgen.

Behang Plaatsen

Begin in een hoek van de muur. Plaats het behang voorzichtig tegen de gelijmde muur en druk het aan met een spatel of aandrukrol. Werk van het midden naar de randen om luchtbellen te verwijderen.

Naden en Overlappingen

Bij het aanbrengen van de volgende baan renovliez, zorg voor een kleine overlap. Snijd de overlappen met een scherp stanleymes voor een naadloze overgang.

Afwerking

Overschotten Wegsnijden

Snijd overtollig behang langs plinten, hoeken en andere randen weg met een scherp mes. Zorg ervoor dat de randen netjes zijn afgewerkt.

Kitten van Randen

Gebruik acrylaatkit om de randen tussen het behang en het plafond of de plinten af te kitten. Dit zorgt voor een strakke afwerking.

Primer en Schilderen

Na het drogen van het behang, breng een laag primer aan. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf. Breng daarna ten minste twee lagen muurverf aan voor een gelijkmatige dekking.

Ontdek meer over onze diensten en ons team.

Tips voor een Professioneel Resultaat

Gebruik Kwaliteitsmaterialen

Investeer in hoogwaardige lijm, behang en verf. Kwaliteitsmaterialen zorgen voor een duurzamer en mooier eindresultaat.

Werk in Goed Verlichte Ruimtes

Goede verlichting helpt om oneffenheden en luchtbellen beter te zien en te corrigeren.

Werk met Twee Personen

Het aanbrengen van renovliesbehang is gemakkelijker met twee personen. Eén persoon kan de lijm aanbrengen, terwijl de ander het behang positioneert en aandrukt.

Neem de Tijd

Haastige spoed is zelden goed. Neem de tijd om elke stap zorgvuldig uit te voeren en zorg ervoor dat elke laag goed droog is voordat je verder gaat.

Maak Gebruik van Hulpmiddelen

Gebruik hulpmiddelen zoals een behangspatel, aandrukrol, en waterpas om het behang nauwkeurig aan te brengen en luchtbellen te verwijderen.

Professionele Hulp Overwegen

Als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van behang, kan het inhuren van een professional helpen om een perfect resultaat te bereiken.

Met deze tips kun je renovliesbehang succesvol aanbrengen en zorgen voor een strakke, naadloze afwerking die je muren er als nieuw uit laat zien.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll to Top